東京・表参道に完成した、大人のための焼肉店「USHIDOKI TOKYO(ウシドキトーキョー)」。USHIDOKI TOKYOは、数々の飲食店を展開するコロワイドの新規焼肉業態であり、最上級の技術で調理した最上級の肉を楽しめる焼肉店です。
店内は“屋根裏の焼肉ラウンジ”をコンセプトに、天井が低く暗い空間の中に、必要な場所だけに光が点在し、焼肉店とは思えないラウンジのような、ゆったりとした時間の流れる空間としました。店内中央の肉をさばくオープンキッチンも、その時間を邪魔しない設えで、空間に躍動感を与えつつ落ち着いた雰囲気を演出。エントランスのクロークカウンターでは、牛を象った特注の立体造形のランプがゲストを出迎え、ホールでは様々なレザーを使った牛のアート、個室では牛のアートランプが空間にアクセントを加えます。また、様々なタイプの個室や窓側カウンター席など、使い手に合わせたシートレイアウトがゲストそれぞれの居心地の良さを生み出し、“ココロオドル”空間が広がります。こんな焼肉ラウンジ、いかがでしょうか?(藤井文彦/ファン)
「USHIDOKI TOKYO」
所在地:東京都渋谷区神宮前5丁目50-3 アーバンテラス青山2階
オープン:2018年8月9日
設計:ファン 藤井文彦 古村浩一 細野夏美
床面積:186.3㎡
客席数:63席
Photo:ナカサ&パートナーズ
“USHIDOKI TOKYO”, Yakiniku(Japanese style barbecue) restaurant for adults, opened in Omotesando, Tokyo. USHIDOKI TOKYO is a new barbecue store brand of COLOWIDE Co., Ltd. that develops several restaurants, and guests can enjoy the finest meats cooked with an exquisite technique.
The store inside is designed based on the concept of “barbecue lounge in the attic”. In a low-ceiling dark space, lightings are set only in the necessary places. Here, unlike an ordinary barbecue store, guests can have a relaxing time as they are in a lounge. The open kitchen in the center where a meat is filleted is designed not to disturb the atmosphere, giving a dynamic feeling to the space and creating a calm air. At the entrance cloak counter, the custom-made cattle-lamp-structure welcomes guests. Art pieces of cattle made with various leathers in the hall and cattle-art-lamp in the private rooms add accents to the space. In addition, a variety of private room types and window side counter seats creates the comfort of each guest. How do you like this kind of exciting and cheerful barbecue lounge? (Fumihiko Fujii / fan Inc.)
【USHIDOKI TOKYO】
Address:Urban Terrace Aoyama 2nd Floor, 5-50-3, Jingumae, Shibuya-ku, Tokyo
Open: Aug. 9th, 2018
Design:fan Inc. Fumihiko Fujii Koichi Furumura Natsumi Hosono
Floor area:186.3㎡
Capacity:63 seats
Photo:Nacasa & Partners
在东京的表参道上,我们完成了一间为大人而开设的烤肉店“USHIDOKI TOKYO”。USHIDOKI TOKYO是拥有众多餐饮品牌的COLOWIDE公司旗下所打造出的新形态烤肉餐厅,在这家店里可以享用最高级技术烹制的最顶级肉类。
餐厅以“阁楼内的烤肉酒吧”为设计概念,为了不让客人感觉自己在烤肉店里,我们打造了一个低天花的黑暗空间,室内灯光只照射在需要的地方,让客人彷彿置身于酒吧般,轻松惬意的度过美好时光。设置在店中央用来处理肉类的开放式厨房,不但不会打扰到客人们的重要时间,反而在营造沉稳气氛的同时也给空间带来律动感。
在入口处的衣帽寄放柜台上,特别设计了牛的立体造形灯饰,在那里欢迎着每一位客人。在大厅里还有以各种皮革拼接而成的牛造形艺术装置。包间里的牛艺术灯饰也为空间画龙点睛。另外, 因应各种需求而规划出的各式包间及窗边吧台座席, 让使用者感到舒适,更在心里产生共鸣,将空间的魅力传播出去。这样的烤肉酒吧,您觉得如何呢?(藤井文彥/fan Inc.)
【USHIDOKI TOKYO】
地址:东京都涩谷区神宫前5-50-3 Urban Terrace青山2F
开业:2018年8月9日
室内设计:fan Inc. 藤井文彥 古村浩一 细野夏美
实用面积:186.3平米
席位数:63
摄影:Nacasa & Partners